Dieta Sport

Jesteś sportowcem lub aktywność fizyczna jest Twoim hobby?
 
Dieta Sport powstała specjalnie z myślą o Tobie. Między jednym treningiem a drugim warto pomyśleć nad zdrowym i odpowiednio zbilansowanym cateringiem dla sportowców. Pilnowanie kaloryczności swoich posiłków bywa męczące, zwłaszcza, gdy wolny czas wolisz poświęcać ćwiczeniom.
 
Nasi dietetycy zadbali, byś nie musiał się o to martwić. Przygotowana dieta pudełkowa dla sportowców zawiera różnorodne posiłki, zbilansowane na bazie węglowodanów z uzupełnieniem niezbędnej ilości białka oraz tłuszczów. Znajdziesz w niej produkty ze wszystkich grup spożywczych, w tym różnego rodzaju mięsa, ryby, jaja, nabiał, produkty zbożowe, warzywa i owoce. Każde śniadanie zawiera dodatkowo smaczny koktajl, który jest idealnym posiłkiem około treningowym.
 
Proponowany catering sportowy to trzy warianty kaloryczne: 2800 kcal, 3000 kcal, 3200 kcal, 3400 kcal oraz 3600 kcal, które zawsze składają się z pięciu posiłków. Jeśli nie jesteś pewien, którą kaloryczność  powinieneś wybrać, skontaktuj się z naszymi dietetykami.
 
Do każdej diety Sport dorzucamy w gratisie 236 kcal w formie Shake Białkowego, codziennie w innym smaku. 

Przykładowe menu tygodniowe

Poniedziałek

Śniadanie: Bułka z masełkiem, Pasztet wegetariański z pieczarkami, Pomidory koktajlowe

II Śniadanie: Bezglutenowe placuszki z mąki gryczanej, Dżem truskawkowy (niskosłodzony)

Obiad: Chińskie pulpety z kapusta pak choi na makaronie ryżowym

Podwieczorek: Jogurt grecki z bakaliami

Kolacja: Sałatka norweska z łososiem

Wtorek

Śniadanie: Pyszna kasza manna z owocami

II Śniadanie: Kanapka Capresse 

Obiad: Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Podwieczorek: Jogurt z bananem, winogronami i wiórkami kokosa

Kolacja: Kasza gryczana z batatami, bakłażanem, zielonym groszkiem i orzechami nerkowca

Środa

Śniadanie: Budyń jaglany z masłem orzechowym i bananem

II Śniadanie: Chleb żytni razowy, Pasta z tofu i pietruszki, Pomidory koktajlowe

Obiad: Kurczak w sosie szpinakowym z gorgonzolą i makaronem ryżowym

Podwieczorek: Placuszki z jabłkiem z żurawiną, posypane migdałami

Kolacja: Dal z soczewicy z batatami i szpinakiem

Czwartek

Śniadanie: Chleb żytni pełnoziarnisty, Jajka faszerowane łososiowo-chrzanowe

II Śniadanie: Chia pudding z mango

Obiad: Ryż basmati gotowany, Surówka z selera, orzechów włoskich i czerwonego winogrona IG, Warzywne kotlety z ciecierzycy, pora i marchwi

Podwieczorek: Ciasto marchwiowo cynamonowe, Mandarynki

Kolacja: Makaron z tofu, słonecznikiem i pomidorami suszonymi

Piątek

Śniadanie: Ryż z jabkiem i cynamonem

II Śniadanie: Kanapki z awokado, rukolą, szynką i orzeszkami pini

Obiad: Sałata ze śmietaną, Wieprzowina w sosie własnym ze świeżym koperkiem, Ziemniaki z koperkiem

Podwieczorek: Galaretka owocowa, Mandarynki

Kolacja: Chleb żytni razowy, Zupa pieczarkowa ze szpinakiem

Strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Zapoznaj się z polityką plików cookies
Akceptuję politykę Cookies