Dieta Wegetariańska

Rezygnujesz z mięsa i ryb? 

Wariant Wege cateringu Boxik jest stworzony dla Ciebie! 

To dieta specjalnie dostosowana do potrzeb wegetarian. W ramach diety Wege, każdego dnia otrzymasz zestaw pysznych i zbilansowanych posiłków, które dostarczą Ci wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Z diety tej wykluczyliśmy mięso oraz ryby i owoce morza. Obawiasz się niedoborów? Z dobrze zbilansowaną dietą wegetariańską Ci to nie grozi!

Nasze babcie uważały, że mięso jest najzdrowszym i najlepszym źródłem energii. My pokażemy Ci, że równie dobrym źródłem białka w diecie są jaja, fermentowane produkty mleczne czy nasiona roślin strączkowych. Niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych dostarczą Ci też sezonowe warzywa i owoce, pestki czy orzechy. Ich bogactwo i różnorodność poczujesz w każdym posiłku. Nie zabraknie też energii, dzięki węglowodanom pochodzącym z takich źródeł jak chleb żytni, kasze oraz produkty bezglutenowe.

Jesteś Wege? Wybierz dietę, która zapewni Ci zdrowie i zupełnie nowy poziom energii na cały dzień. Jesz mięso? Przekonaj się, że życie bez niego może być równie pyszne, a do tego zdrowe!

Produkty wykluczone z diety: – mięso oraz produkty i potrawy zwierające w swoim składzie mięso – produkty wysokoprzetworzone – ryby i owoce morza.

Do wyboru warianty o kalorcyzności: 1400 kcal, 1600 kcal, 1800 kca, 2000 kcal, 2200 kcal, 2400 kcal, 2600 kcal, 2800 kcal.

Przykładwe menu tygodniowe

Poniedziałek 

Śniadanie: Jajka sadzone na szpinaku z bułką graham

II Śniadanie: Chia pudding mango z winogronem

Obiad: Zapiekanka warzywna z fetą

Podwieczorek: Banany smażone z syropem klonowym i płatkami migdałów

Kolacja: Wegetariańska zupa fasolowa 

Wtorek

Śniadanie: Cynamonowo – kakaowa jaglanka

II Śniadanie: Bułka pszenna, Zupa krem z pieczonego buraka z jabłkiem 

Obiad: Gulasz z białej fasoli po toskańsku z kaszą gryczaną, Ogórki konserwowe

Podwieczorek:  Sałatka cytrusowa z orzechem włoskim

Kolacja: Omlet z rukolą, pomidorami i mozzarellą 

Środa

Śniadanie: Wegetariański smalec, ogórki kiszone i chleb żytni pełnoziarniste 

II Śniadanie: Placuszki jogurtowe, Śliwki 

Obiad: Papryka faszerowana vege

Podwieczorek:  Naleśniki gryczane z masłem orzechowym i dżemem

Kolacja Bułka pszenna, Zupa krem z pora

Czwartek

Śniadanie: Sałatka jarzynowa w lżejszej wersji z chlebem żytni

II Śniadanie: Granola marchewkowa, jogurt z cynamonem

Obiad: Szaszłyki z tofu i warzywami, sok pomarańczowy

Podwieczorek: Szpinakowy koktajl z ananasem i gruszką 

Kolacja: Zupa z cukinii z nutką szafranu, Frytki z batata 

Piątek 

Śniadanie: Bułka owsiana z hummusem śródziemnomorskim i pomidorkami koktajlowymi

II Śniadanie: Koktajl bananowy  z masłem orzechowym na mleku ryżowym

ObiadCzerwone curry z tofu, Ryż basmati gotowany 

PodwieczorekCiasteczka owsiane jabłkowo-cynamonowe

KolacjaSałatka brokułowa z fetą i makaronem, Sos czosnkowy na jogurcie

Strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Zapoznaj się z polityką plików cookies
Akceptuję politykę Cookies