Dieta Standard

Chcesz zmienić lub ustabilizować swój sposób żywienia? Jesz niezdrowe posiłki i brak Ci energii?
 
Dietę Standard dedykujemy właśnie Tobie – jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które chcą wprowadzić do swojego życia zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki. Dzięki niej możesz zrzucić zbędne kilogramy lub utrzymać zdrową sylwetkę – cel zależy od wybranej przez Ciebie kaloryczności.
 
Dieta Standard składa się z 5 posiłków. Każde danie powstaje we współpracy z naszymi dietetykami, więc możesz być pewien, że nie zabraknie w nich składników odżywczych, których potrzebuje Twój organizm. Nasi kucharze dbają, by dieta była różnorodna. Co to oznacza? W menu znajdziesz szeroki wachlarz produktów roślinnych oraz zwierzęcych, w tym nabiał, jajka, różne rodzaje mięsa oraz ryby morskie. 
 
Do wyboru warianty o kaloryczności: 1400 kcal, 1600 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2200 kcal, 2600 kcal, 2800 kcal.

Przykładowe menu tygodniowe

Poniedziałek

Śniadanie: Bułka z masełkiem, Pasztet wegetariański z pieczarkami, Pomidory koktajlowe

II Śniadanie: Bezglutenowe placuszki z mąki gryczanej, Dżem truskawkowy (niskosłodzony)

Obiad: Chińskie pulpety z kapusta pak choi na makaronie ryżowym

Podwieczorek: Jogurt grecki z bakaliami

Kolacja: Sałatka norweska z łososiem

Wtorek

Śniadanie: Pyszna kasza manna z owocami

II Śniadanie: Kanapka Capresse 

Obiad: Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Podwieczorek: Jogurt z bananem, winogronami i wiórkami kokosa

Kolacja: Kasza gryczana z batatami, bakłażanem, zielonym groszkiem i orzechami nerkowca

Środa

Śniadanie: Budyń jaglany z masłem orzechowym i bananem

II Śniadanie: Chleb żytni razowy, Pasta z tofu i pietruszki, Pomidory koktajlowe

Obiad: Kurczak w sosie szpinakowym z gorgonzolą i makaronem ryżowym

Podwieczorek: Placuszki z jabłkiem z żurawiną, posypane migdałami

Kolacja: Dal z soczewicy z batatami i szpinakiem

Czwartek

Śniadanie: Chleb żytni pełnoziarnisty, Jajka faszerowane łososiowo-chrzanowe

II Śniadanie: Chia pudding z mango

Obiad: Ryż basmati gotowany, Surówka z selera, orzechów włoskich i czerwonego winogrona IG, Warzywne kotlety z ciecierzycy, pora i marchwi

Podwieczorek: Ciasto marchwiowo cynamonowe, Mandarynki

Kolacja: Makaron z tofu, słonecznikiem i pomidorami suszonymi

Piątek

Śniadanie: Ryż z jabkiem i cynamonem

II Śniadanie: Kanapki z awokado, rukolą, szynką i orzeszkami pini

Obiad: Sałata ze śmietaną, Wieprzowina w sosie własnym ze świeżym koperkiem, Ziemniaki z koperkiem

Podwieczorek: Galaretka owocowa, Mandarynki

Kolacja: Chleb żytni razowy, Zupa pieczarkowa ze szpinakiem

Strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Zapoznaj się z polityką plików cookies
Akceptuję politykę Cookies