Przykładowe menu tygodniowe
Poniedziałek
Śniadanie: Bułka z masełkiem, Pasztet wegetariański z pieczarkami, Pomidory koktajlowe
II Śniadanie: Bezglutenowe placuszki z mąki gryczanej, Dżem truskawkowy (niskosłodzony)
Obiad: Chińskie pulpety z kapusta pak choi na makaronie ryżowym
Podwieczorek: Jogurt grecki z bakaliami
Kolacja: Sałatka norweska z łososiem
Wtorek
Śniadanie: Pyszna kasza manna z owocami
II Śniadanie: Kanapka Capresse
Obiad: Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem
Podwieczorek: Jogurt z bananem, winogronami i wiórkami kokosa
Kolacja: Kasza gryczana z batatami, bakłażanem, zielonym groszkiem i orzechami nerkowca
Środa
Śniadanie: Budyń jaglany z masłem orzechowym i bananem
II Śniadanie: Chleb żytni razowy, Pasta z tofu i pietruszki, Pomidory koktajlowe
Obiad: Kurczak w sosie szpinakowym z gorgonzolą i makaronem ryżowym
Podwieczorek: Placuszki z jabłkiem z żurawiną, posypane migdałami
Kolacja: Dal z soczewicy z batatami i szpinakiem
Czwartek
Śniadanie: Chleb żytni pełnoziarnisty, Jajka faszerowane łososiowo-chrzanowe
II Śniadanie: Chia pudding z mango
Obiad: Ryż basmati gotowany, Surówka z selera, orzechów włoskich i czerwonego winogrona IG, Warzywne kotlety z ciecierzycy, pora i marchwi
Podwieczorek: Ciasto marchwiowo cynamonowe, Mandarynki
Kolacja: Makaron z tofu, słonecznikiem i pomidorami suszonymi
Piątek
Śniadanie: Ryż z jabkiem i cynamonem
II Śniadanie: Kanapki z awokado, rukolą, szynką i orzeszkami pini
Obiad: Sałata ze śmietaną, Wieprzowina w sosie własnym ze świeżym koperkiem, Ziemniaki z koperkiem
Podwieczorek: Galaretka owocowa, Mandarynki
Kolacja: Chleb żytni razowy, Zupa pieczarkowa ze szpinakiem